Friday, 19 March 2021

Vjen lajmi ”befasues” nga Gjermania, Serbët po përfitojnë më shumë nga dialogu i brukselit !! Ja pse…

 

Bashkë punëtori i vjeter i Keshillit per Politiken e Demokra.tizimit ne Berlin Bodo Weber, tha se dialogu i Brukselit filloi mire ne vitin 2011, por qe vitet e fundit ai eshte kthyer në kah të kun dert.

Bodo Weber tha se tani me ta kimet nuk jane historike dhe per.parimi eshte i manget, raportojne mediat kosovare.Serbia mori hapjen e nego.ciatave te para pranimit, Kosova Marreveshjen e Asocimit me Bashkimin Evropian, por rruga drejt inte grimit ne Bashkimin Europian eshte bllokuar.

Ështe bere normale qe zyrtaret e te dy vendeve te takohen rregullisht dhe se nuk është me historike.

Weber shton se E njejta his.tori eshte me te ashtuquajturin inte grim të serbeve te Kosoves.Nese e shikonim ate siper faqesisht, atehere ne rast se Serbia fitoi me shume dhe Ko.sova pak me pak, serbët e Kosovës jane ende demi me i madh kola.teral i krizes ne dialog, tha Weber.

0 Komentues: