Friday, 19 March 2021

Palmer Albin Kurti asnjëherë në jetën e tij nuk ka qenë Antíamerikan

 

Kurti nuk ka qenë kundër SHBA-ve, por ku.ndër politikës së ish-udhëheqësve të Kosovës

Përkrahja për Kur.tin nga administrata Biden do të jetë e pakontestuar

Fituesi i zgjedhjeve të jashtëzakonshme në Kosovës, Albin Kurti, njëherësh li.der i Lëvizjes Vetëvendosjes, po del ta ketë mbështetje tw madhe edhe të Shteteve të Bash.kuara të Amerikës.Është zëvendës ndihmës sekretari Amerikan i Shtetit, Mat.thew Palmer, i cili në një intervistë ka folur për kryeministrin e ardhshëm të Kosovës, Albin Kurti.

Palmer ka thënë se ai e njeh kreun e Lëvizjes Vetë.vendosje që një kohë të gjatë dhe se ka një respekt të jashtëzakonshëm për të.Ai ka shprehur bindjen se Albin Kurti i vë in.teresat e Kosovës mbi të gjitha, shkruan “Bota sot“A është Kurti si partner politik i për.shtatshëm? Nëse me ‘të përshtatshëm’ e mendoni dikë që është i gatshëm të punojë krah për krahu me Shtetet e Bash.kuara për të ndihmuar në avancimin e të ardhmes më të mirë për popullin e Kosovës, absolutisht po. Kemi pasur marrë.dhënie të mira me Kurtin kur ishte kryeministër, më parë. E njoh Albin Kurtin që një kohë të gjatë. Njihemi me vite të tëra. Kam re.spekt të jashtëzakonshëm për të. Sigurisht, mendoj që ai i vë interesat e Kosovës mbi të gjitha dhe e mirëpres mun.dësinë të punoj me të dhe me qeverinë e tij për prioritetet tona të përbashkëta”, ka thënë Palmer.

Pas këtyre deklaratave të Palmer, si duket po marrin fund edhe epi.tetet, që dikur Kurtin e quanin edhe si antiamerikan.

Janë njohësit e rrethanave politike në vend, ata të cilët janë të men.dimit se deklaratat e zëvendës ndihmës sekretarit Amerikan bëjnë me dije se Kurti asnjëherë nuk ka qenë anti.amerikan.

Madje, analistët konsiderojnë se të gjitha ata të cilët u shpre.hen se Kurti është antiamerikan, janë dorë e zgjatur e armikut dhe dëshirojnë destabilitet politik në vend.

0 Komentues: