Friday, 19 March 2021

Molliqaj le ta dinë të gjithë se: ‘Më përpara bashkëpunojmë me listën Srbska, se sa me Albin Kurtin’

 

I pari i Partisë Social Demokrate ka kohë që prej se është larguar nga Lëvizja Vetëvendosje është hatruar mjaft shumë me kryetarin e VV-së Albin Kurtin.

Në pyetjen se a do të merrni pjesë në zgjedhje nëse ato mbahen këto muaj dhe se a e shihni të mundur përsëri bashkëpunimin me Lëvizjen Vetëvendosje ai deklaroj se nëse zgjedhjet mbahen tani partia e tij nuk do të marr pjesë sepse nuk ka shumë kohë që është reformuar dhe duhet kohë e mjaftueshme që partia jonë të konsolidohet duke marr parasysh largimet nga strukturat udhëheqëse të PSD-së siç është Shpend Ahmeti, Visar Imeri dhe të tjerët. Për Shpend Ahmetin poashtu deklaroj se ai nuk përfaqëson denjësisht qëndrimet e partisë Social Demokrate të udhëhequr nga ai dhe se vetëm një drejtor në Komunën e Prishtinës përfaqëson idet kuptimplote të PSD-së.

Ndërsa sa i përket bashkëpunimeve me partitë e tjera politike në Kosovë ai thotë se nuk ka vija të kuqe për asnjë parti, por nuk preferon një bashkëpunim me Lëvizjen Vetëvendosje sepse sipas tij kjo lëvizje përfaqëson ide Staliniste dhe Enveriste, andaj më parë bashkëpunoj me lista të tjera, ku la të kuptohet me Listë Sërbe sesa me Lëvizjen Vetëvendosje.


0 Komentues: