Friday, 19 March 2021

Kjo që u zbulua për Hashim Thaqin e Rugovën, do t`iu befasojë edhe juve!

 

Publicisti Idriz Zeqiraj në një intervistë dhënë më parë për gazetën “Bota sot” ka folur rreth asaj se a po i falë Presidenti Hashim Thaçi territoret Serbisë. Ai ka folur për periudhën e qeverisjes së presidentit Ibrahim Rugova, ku ai kishte kun dërshtuar që Hashim Thaçi të bëhet kryeministër.

Zeqiraj thotë se “Presidenti Rugova, si për shumëçka, edhe për Hashimin, bëri parashikimin e saktë: “Disa njerëz nuk duhet lejuar kurrë të ngrítën në pushtet, sepse janë të rrezíkshëm për Kosovën”.

Sipas Zeqiraj, Ibrahim Rugova në kohën kur kishte 48% të elektoratit ishte në një presion të paparë nga ndërkombëtarët që të lëshonte pe në postin e kryeministrit.Pas shumë negociatave Rugova kishte lëshuar rrugë me vetëm një kusht që në asnjë formë dhe mënyrë kryeministër të bëhet Hashim Thaci dhe pikërisht këtu ishte presioni më i madh, por asesi Rugova nuk jepte alternativ tjetër.

Kështu u gjend zgjidhja e cila ishte për kryeministër Bajram Rexhepi.

A kishte vepruar drejtë Ibrahim Rugova ?


0 Komentues: