Saturday, 13 March 2021

Erë Iufte pranë Shqipërisë, rriten tonet e KËRCËNlMlT, Turqia lëshon …

 

Pas alarmit qe ngriten ekspertet se po vjen era l.ufte mes Ankarase e Athones, nënpresidenti i Turqisë, Fuat Oktay, i bëri thirrje Bashkimit Evropian (BE) për drejtësi dhe barazi në vazhdën e tensioneve në Mesdheun Lindor.

Në një intervistë ekskluzive me Anadolu Agency (AA), Oktay tha: “Turqia pret drejtësi nga BE-ja. Bazuar në këtë drejtësi, askush të mos presë që Turqia të bëjë hap mbrapa”.

“Nëse përpjekjet e Greqisë për t’i zgjeruar ujërat e saj territorial me 12 milje nuk është shkas lufte, atëherë çfarë është?” tha më tej Oktay, duke theksuar se vendi “do të mbrojë të drejtat e tij në çdo metër katror në ujërat e Mesdheut Lindor, cilido qoftë çmimi”.

0 Komentues: