Saturday, 13 February 2021

Skandal në Kufirin KROACI – SLLOVENI, Ja çfarë ka ndodhur…


Autoritetet kroate në kufirin me Slloveninë ktheu prapa Ministrin e Brendshëm të Sllovenisë, Ales Hojs dhe nënën e tij, transmeton Gazeta Sinjali, transmeton Gzeta Sinjali.

Ata u përpoqën të kalonin kufirin në një nga pikat kufitare në Istria, por ata nuk i plotësuan kushtet për hyrjen e të huajve në Kroaci, shkruan portali slloven 24ur.

AlesHojs arriti në kufi me nënën e tij, por atyre iu desh të ktheheshin në shtëpi sepse, siç shkruan i njëjti portal, “Sllovenia nuk njoftoi ardhjen e asnjë ministri”.

Ata shtojnë se policia kroate nuk specifikoi nëse Hojs u përpoq të kalonte kufirin me një pasaportë diplomatike.

Hojs konfirmoi se ishte kthyer nga kufiri si një qytetar i zakonshëm, duke shtuar se nuk kishte treguar pasaportën diplomatike.

Ai shton se nuk ka shkelur rregulloret sllovene për kufizimin e lëvizjes midis rajoneve sepse ai kohët e fundit bleu një pronë në Koper. /Gazeta Sinjali/ 

0 Komentues: