Saturday, 13 February 2021

E HABITSHME/ Ky është Fshati në Tetovë që nuk ka asnjë Njeri të Papunë…

 

Fshati Xhepcisht, është fshat 4 km larg Tetovës, në aksin rrugor Tetovë-Jazhincë-kufiri me Kosovën.

Fshati njerëzve punëtor dhe bujar, ku papunësia është më e ulët në Maqedoninë e Veriut. Punojnë pothuajse të gjithë.

Krejt ish-mërgimtarët që janë kthyer në vendlindjen e tyre, në Xhepçisht kanë investuar në reparte prodhuese (jo tregtare)

Fshati Xhepcisht ka ekipin e futbollit Renova që ishte kapion shtetëror në futboll, që këtë fshat e bën unik dhe të vetëm në Ballkan dhe më gjërë, një ekip nga një fshat të bëhet kampion shtetëror.

0 Komentues: