Monday, 15 June 2020

Nuk Është Dhjam Moj Shoqe! Këmbët Po Fryhen Nga Uji, Ja Si Ta Rregulloni Atë Gjë


Mbajtja e lëngjeve është akum.ulimi i ujit në inde, si rezultat i mosbal.ancimit në trup. Trupi ynë është një sistem kompleks i hòrmòneve që vazhdimisht ndr.eq nivelet e lëngjeve në mënyrë që t’i mbajë ato të qëndrueshme.

Kjo është arsyeja pse pírja më shumë se sasia e rekomanduar e ujit nuk shkákton ndonjë pròblem. Ajo elim.inohet nga veshkat në formën e ùrinës ose djèrsès.

Për të paran.dáluar mbajtjen e lëngjeve, duhet të shmángni së bëri 6 gjërat e mëposhtme që ndoshta janë duke e shkáktuar atë:

Konsumoni shumë natrium
Natriumi është i pranishëm në pothuajse çdo ushqim që hamë, por duke konsumuar shumë dhe duke mos pirë ujë mjaftueshëm mund të rezultojë në mbajtjen e lëngjeve.

Ushqime të përpunuara
Ushqimet e përpunuara përmbajnë shumë sheqer dhe natrium, dy substanca që konsiderohen si shkáqet kryesore të èdemës.

Dehid.ratim
Nëse nuk pini shumë ujë do të përfundoni duke u hidratuar. Dehid.ratimi do të çojë në ënj.tjen e indeve.

Mungesa e vitaminës B6
Mungesa e vitaminës B6 në trup mund të shkáktòjë mbajtjen e lëngjeve. Burimet më të mira të vitaminës B6 janë toni i peshkut, farat e lulediellit, patatet, fistikët, bananet ose pula.

Mungesa e magnezit
Magnezi është një nga mineralet më të rëndësishme për shëndetin tonë dhe shumë prej nesh vùájnë nga mungesa e magnezit.

Ne duhet të marrim të paktën 200 mg. magnez në ditë. Marrja e sasisë optimale të magnezit do të parándálojë mbajtjen e lëngjeve. Magnezi mund të gjendet në ushqime të tilla si arra, fruta të thata, avokado dhe spinaq.

Mungesa e kaliumit
Mungesa e kaliumit në trup mund të çojë në mosba.lancimin dhe mbajtjen e lëngjeve, ndërsa minerali rregullon balancën e ujit në trup. Ushtrimi është çelësi për mos-mbajtjen e lëngjeve në trup.

Do të aktivizoni qarkullimin në këmbët tuaja duke shty.pur muskujt në vènat dhe duke lejuar lëngjet e tepërta të elim.inohen përmes ùrinës dhe djèrsès.

Për të paránd.alùar mbajtjen e lëngjeve në trup, ju gjithashtu duhet të konsumoni më shumë fruta dhe perime.

Ato përmbajnë flavonoide të cilat do të ndihmojnë shumë në lárgimin e lëngjeve të tepërta nga trupi.

Shmángni veshjet e ng.ushta, pasi ajo mund të dèmtòjë qarkullimin e gja.kut.

Këshillë: Mundohuni të mos bëni dush me ujë të nxèhtë në mënyrë që të paránd.aloni dehídr.átimin.

0 Komentues: