Wednesday, 17 June 2020

LAJMI FUNDIT: Mësohet data se kur mund të fillojë të vijë diaspora në Kosovë


Diaspora kosovare e kishte të paqartë nëse mund të vinin në Kosovë pa ju dalë prob leme, pasi shumica nga ta kanë pasaporta kosovare, për të cilat nuk është e mundur akoma futja në vendet e BE-së.

Mirëpo, po raportohet se nga 1 korriku kjo peng esë do të hiqet, pasi vendet e BE-së pritet t’i hapin kuftijë me vendet e Ballkanit dhe do të krijohet mundësia e kthimit në vendet ku ata punojnë pa asnjë pen gesë.Kjo do të mundësohet pasi Komisioni i BE-së ka rekomanduar heqjen e kufi zimeve të udhëtimit për vendet e BE për shtetasit e Serbisë, Shqipërisë, Bosnje-Hercegovinës, Kosovës, Malit të Zi, Maqedonisë Veriore nga 1 korriku “pasi situata e tyre epide miologjike është e ngjashme ose më e mirë sesa në BE “.

0 Komentues: