Monday, 11 May 2020

LAJMI FUNDIT: Kjo është data kur do të hapen kufijtë!


Që prej muajit mars Shqipëria ka mby llur kufijtë tokësorë, ajror dhe detar, për shkak të koronavirusit. Por duket se në 18 Maj do të rihapen kufijtë..

Kryeministri Edi Rama ka konf irmuar sot me Komitetin e Ekspertëve se më 18 Maj do të rihapet kufiri tok ësor dhe ajror. Më herët Rama ka kon firmuar se transporti detar do të qëndrojë i mbyllur.“Më 18 maj ne hapim kufijtë, tok ësor dhe ajror. Prandaj Ministria e Shëndetësisë të përgatisë broshura informuese për qytetarët dhe masat që duhet të merren“

Do të konsultojmë me ju të gjitha masat. Deri në datë 18 janë ato që janë pastaj do të vijë procesi i hapjes dhe flu kseve për të hyrë në Shqipëri nga ajri apo toka, aty do të jetë një tjetër sf idë për të respektuar rregullat e karantinimit në shtëpi për ata që do të hyjnë në Shqipëri. Do të ishte mirë që ministria e Shëndetësisë të përgatisë disa materiale sens ibiluzuese për qytetarët në kushtet e rihapjes për ku jdes dhe resp ektimin e masave” tha Rama.Ende nuk dihet se cilat pika kufitare do rihapen, apo nga cili shtet do lejohen fluturimet me jashtë.

0 Komentues: