Saturday, 21 March 2020

Donald Trump sapo dha deklaratën që pikëloi gjithë botën

Presidenti i ShBA-së Donald Trump deklaroi se pandemia e COVI D-19 që ka pllakosur të gjithë globin mund të zgjasë deri në fund të verës.
Ai gjithashtu njoftoi se në 15 ditët e ardhshme shtetasit amerikanë nuk do të lejohen të mblidhen në grupe me më shumë se 10 veta si dhe kërkoi që të evitohen sa më shumë restorantet.
Nga Shtëpia e Bardhë kreu i ShBA-së shprehe se vendi po luf ton me një ar mik të padukshëm i cili është shumë ngjitës.
I pyetur se për sa kohë do të vijojë kjo gjendje alarmante, ai u beson se do të zgjasë deri në muajt korrik ose gusht, por këtë deklaratë nuk e ka shpjeguar me fakte.
Deri më tani në ShBA janë konfirmuar mbi 4100 të inf ektuar dhe 71 vi k tima.
Trump ka shpallur gjendjen e emergjencës në të gjithë vendin, si dhe është treguar i gatshëm t’i paguajë 1 mld dollarë një kompanie për krijimin e vaksinës.

0 Komentues: